A11y.General.SkipToContent

Svensk-dansk topopgør i FEI World Cup

21. oktober 2023

17 ryttere red i dag efter en plads blandt de 15 bedste i søndagens FEI Dressage Grand Prix Freestyle presented by ECCO. Det udviklede sig til en særdeles spændende og seværdig klasse, med erfarne ryttere, på knap så erfarne heste på dette niveau og World Cup debutanter gjorde det til en fornøjelse at følge ryttere og heste på banen.

Den erfarne svenske rytter Patrik Kittel og Touchdown e. Quaterback red sejren hjem i FEI Dressage World Cup Grand Prix presented by Blue Hors med et flydende, harmonisk ridt, og dommerne var helt enige om at sætte ham på førstepladsen med 75,152%

Patrik Kittel var super fornøjet: ”To gange vinder i dag, og Touchdown gik også super godt, det må jeg sige, virkelig fint. Bohemian super i morges, jeg har fantastiske heste. Og så har jeg et fantastisk team bag mig, og en gang imellem sætter man så rumpen i sadlen og rider rigtigt selv, og så fungere det,” smiler han. Patrik ser frem til World Cup Freestyle i morgen i Boxen: ”Nu skal vi nyde det, publikum her er bare outstanding, og i morgen er der World Cup freestyle.”

Andreas Helgstrand red efter pausen på UVM-bronzevinderen DV-hoppen Queenparks Wendy e. Sezuan. Den imponerende sorte hoppe har udviklet sig med stormskridt de seneste måneder, og parret score både et enkelt 9-tal samt adskillige 8-taller. Bedst som vi troede de var på vej mod deres personligt bedste score fik de en fejl i etterchangementerne og de sluttede med 73,348% hvilket skulle vise sig at række til andenpladsen.

Anna Kasprzak var også tæt på sin personligt bedste score med Addict de Massa e. San Amour. Den kraftfulde vallak viser stor styrke i de samlede øvelser, men i dag var dommerne lidt uenige om Anna og Addict de Massas præstation på banen. Hun opnåede 72,87% og kom ind på tredjepladsen.

Anna selv var vældig tilfreds med sin hest i dag: ”Det var vildt fedt. Jeg havde lidt at ride på til en start, men heldigvis koncentrerede han sig om mig og opgaven derinde. Jeg havde en super god følelse i både piaffe og passage, og jeg har virkelig mange ting, som jeg føler bliver fine, også mine changementer. Jeg får mere og mere ro på derinde, så jeg er mega glad og tilfreds, slutter Anna.

Raphael Netz/Great Escape Camelot (GER) kom ind på 4. pladsen med 72,652% foran danske Lone Bang Zindorff med Thranegaardens Rostov som fik 72,022%

Søndag kl. 14.30 skal de 15 bedste ryttere i konkurrence igen, i FEI Dressage World Cup Grand Prix Freestyle presented by ECCO her rider rytterne om vigtige points til World Cup-ranglisten.