A11y.General.SkipToContent

Schou sikrede fantastisk afslutning i Grand Prix

21. oktober 2023

Der har været masser af springning på programmet ved World Cup Herning 2023, og her til aften var der masser af spænding i Jyske Bank Boxen, hvor der var Stutteri Ask Grand Prix på programmet. 

Her mødtes 36 ekvipager på den 145 cm høje bane, hvor banebyggerteamet ledet af Rasmus Rise, havde lavet en udfordrende bane. Fire ekvipager red fejlfrit i hovedrunden, og dermed var det blandt disse fire, at vinderen af årets Stutteri Ask Grand Prix skulle findes. 

Den første på banen i omspringningen var irske Shane Carey, som i sadlen på Candy e. Coventry/ King Loui leverede en fejlfri og hurtig runde, og dermed lagde han pres på de øvrige tre. Efterfølgende kom Christian Jansen på banen med Stenvangs Daiquiri e. Catoo/ Clarimo, og også han leverede en fejlfri runde, dog en smule langsommere end Shane, og dermed lagde han sig ind på en foreløbig andenplads. Efter Christian fulgte tyske Magnus Schmidt med Miss Balou e. Balou du Rouet/ Cornet Obolensky, som fik et nedslag i omspringningen. 

Sidste mand i omspringningen var Andreas Schou, som i sadlen på den 9-årige Lady Corlina e. Casiro 3/ Corlensky leverede et lynhurtigt ridt, og med et publikum, der sad helt ude på kanten af stolene, blev han heppet i mål og modtog et stort bifald, da det var en realitet, at sejren var i hus. 

"Det har været en rigtig god dag, og det var en dejlig afslutning på stævnet for mig. Jeg er rigtig rigtig glad", fortalte Andreas efter sejren, som i videoen nedenfor sætter flere ord på dagens sejr og stævnet. 

Femtepladsen i klassen blev sikret af danske Zascha Nygaard Lill som red med én enkelt tidsfejl i sadlen på en velspringende Stanley e. Stakkato/ Calido I.