A11y.General.SkipToContent

Marten Luiten gjorde det igen!

22. oktober 2023

Der var lagt op til den helt store kamp om sejren i Lövsta Future Challenge International Dressage Tour presented by Dressurens Venner. Den populære serie for U25-ryttere er blot inde i sin anden sæson, men rytterne er meget begejstrede for at ride med i serien.

Sidste års mest succesfulde rytter i Lövsta Future Challenge, hollandske Marten Luiten var til start ved World Cup-stævnet i Herning for første gang. Sammen med Fynona e. Ampere viste han et især stærkt galopprogram i sin kür. Med en score på 76,825% sikrede han sejren for tre danske ryttere:

Sophia Ludvigsen/Blue Hors Quintana e. Quantensprung red sig ind på andenpladsen, og det var blot marginaler som skilte de tre første ryttere i klassen, da Sophia blev honoreret med 75,642% fra dommerne Kurt Kristensen, Lone Dichmann og Mats Eriksson.

Thea Bech og Dionisos e. Spielberg viste deres styrke i piaffe og passage, men i dag skiftede de lørdagens andenplads ud med en tredjeplads med 75,334%

Sara Aagaard Hyrm og den kun 9-årige Atterupgaars Cooper e. Charmeur kom ind på 4. pladsen med 71,334%

Imponerende stævneplads
”Det er første gang, jeg er i Herning. Selvfølgelig så jeg opslag med opbygningen af arenaen på SoMe, og den så meget imponerende ud. Og det skuffede ikke, det har været virkelig fantastisk her, indleder Marten Luiten og han fortsætter: ”Jeg var meget tilfreds med mit ridt i dag, ok der er altid nogle småting, man gerne vil forbedre, men alt i alt havde jeg en god følelse i testen, og hun var mere afspændt inde i arenaen i dag. Og specielt i galoppen, gav hun mig en rigtig god følelse.”

Marten var succesfuld i serien sidste år, og han nød at ride den nye serie, og besluttede at ride med igen i år. Marten er blot 21 år, så han har tiden for sig i U25.

”Det giver så meget motivation og inspiration at ride i de her store arenaer, og samtidig se top seniorryttere som Patrik Kittel arbejde med hestene i opvarmningen, og hvordan han forberede sine heste på konkurrencen. Jeg tror virkelig det hjælper os U25-ryttere til at tage springet ind i seniorrækken i fremtiden”, slutter han.  

Om Lovsta Future Challenge
Forud for indendørssæsonen 2022/2023 blev Lövsta Future Challenge International Dressage Tour lanceret, et unikt samarbejde mellem Lövsta Future Challenge og FEI Dressage World Cup™-arrangørerne Gothenburg Horse Show, Jumping Amsterdam og World Cup Herning. Touren, der er rettet mod U25 dressurryttere, skaber muligheder for unge ryttere til at konkurrere i internationale arenaer, hvor FEI Dressage World Cup™ events også afholdes

Sidste år var den hollandske rytter Marten Luiten den mest succesrige rytter i touren og er nu klatret til nummer 1 på verdensranglisten for U25 dressur:

Lövsta Future Challenge International Dressage Tour afholdes under:

  • World Cup Herning, Danmark, 18.-22. oktober 2023
  • Jumping Amsterdam, Holland, 25.-28. januar 2024
  • Göteborg Horse Show, Sverige, 21.-25. februar 2024