A11y.General.SkipToContent

Dansk- tysk budduel til 36.000 euro

21. oktober 2023

Da første føl blev inviteret indenfor i hallen ved World Cup-stævnet i Herning, kom der rigtig gang i buddene. Hoppeføllet Feline e. Vitalis/Donnerhall er også af nærmest guldrandet afstamning, hvor føllets mor Fabina er søster til avlsmatadoren Blue Hors Don Schufro. Der var flotte bud på føllet fra bydere i arenaen, men langsomt faldt de fra, mens der rasede en budkrig online mellem Tyskland og Danmark.

Det var Danmark, som trak sig sejrrigt ud af den budduel, da auktionarius Casper Cassøe Krüth slog hammeren i pulten ved 36.000 euro. Køber af føllet er Straight Horse ved Eva Götzsche og Mogens Pedersen.

Tre føl til samme køber
Der blev budt flittigt fra salen, og tre føl gik til samme køber, Naksynski Group der købte kat. 36 Mazzini e. Blue Hors Monte Carlo TC/Blue Hors Rockefeller sammen med en invester og kat 37 Super-G e. So Perfect/For Romance I og 45 Biraldo e. Be Sure/Blue Hors Zack. Mazzini og Biraldo blev auktions næst dyreste føl begge solgt for 17.000 euro.

Der var en rigtig god stemning i hallen, og ved vip-bordene tæt på ringside. Budduellerne bølgede, og ved et af borde havde Anders Yde og Nicklas Toelstang slået sig sammen om at byde på flere føl. Følelserne gik højt ved bordet, når de blev overbudt, men et føl fik de handlet hjem, Hakuna Matata LBH e. Blue Hors St. Schufro/Blue Hors Hotline til en hammerslagspris på 13.000 euro.

Føl handlet for knap 1,1 million
Af de 15 udbudte føl blev de 11 solgt til en gennemsnitspris på 13.318 euro eller knap 100.000 kr. I alt blev der handlet føl for 1.091.425 kr.

Ulrik Kristensen, fra Auktionsudvalget kunne sammen med sine udvalgskolleger: Casper Cassøe Krüth, Per Christensen, Allan Bilgrav Christensen, Charlotte Kondrup og Louise Ringsbo glæde sig over en veloverstået auktion. De flotte rammer i Blue Hors Arena, og de mange gæster i hallerne, gør det til en fornøjelse, at afvikle årets sidste auktion for publikum og købere.

”Vi er yderst tilfredse, der var en særdeles god budlyst fra salen og via nettet med en meget bred køberskare,” indleder Kristensen, og han fortsatte: ”Det skyldes også de gode føl fra vores avlere. Derfor ser jeg også frem til vores auktioner i 2024 i Dansk Varmblods regi. Jeg glæder mig til at se den nye årgang fra vores avlere, for årets auktioner har også vist, at der er kunder til velbyggede føl med den rette afstamning og gode præstationer i stammen,” slutter han.