Choose Language
dk gb

Lövsta Future Challenge International Dressage Tour i Herning

Under World Cup-stævnet i Herning kan publikum igen nyde at følge nogle af Europas bedste U25 ryttere I Lövsta Future Challenge

  • Forside
  • Nyheder
  • Lövsta Future Challenge International Dressage Tour i Herning

  26. sep. 2023   Britt


173035_kuo_01_D05_0279.JPG

Ved World Cup-stævnet på Vilhelmsborg i 2022 sejrede Karoline Rohmann og Jakas Don Louvre i FEI U25 Grand Prix og modtog det karakteristiske dækken fra Lövsta Future Challenge. Foto: Ridehesten.com

 

Forud for indendørssæsonen 2022/2023 blev Lövsta Future Challenge International Dressage Tour lanceret, et unikt samarbejde mellem Lövsta Future Challenge og FEI Dressage World Cup™-arrangørerne Gothenburg Horse Show, Jumping Amsterdam og World Cup Herning. Touren, der er rettet mod U25 dressurryttere, skaber muligheder for unge ryttere til at konkurrere i internationale arenaer, hvor FEI Dressage World Cup™ events også afholdes. Det er nu bekræftet, at der vil være en forlængelse for sæsonen 2023/2024.

Sidste år var den hollandske rytter Marten Luiten den mest succesrige rytter i touren og er nu klatret til nummer 1 på verdensranglisten for U25 dressur:

"Lövsta Future Challenge International Dressage Tour har været en fantastisk oplevelse. Vi har fået erfaringer fra konkurrencer på internationalt topniveau, og det har også været så inspirerende at være til de samme stævner som de største ryttere! Det har givet mig meget af motivation og har bidraget meget til de succeser, vi har haft i år," fortæller hun.

Antonia Ax:son Johnson, ejer af Lövsta Stuteri og grundlægger af Lövsta Future Challenge, er tilfreds med det fortsatte engagement i dressur:

"Vores tour viste den høje kvalitet af U25-ryttere i Europa. Det er særligt inspirerende at se, at flere ryttere har trænet de heste, de rider til dette niveau. De taler med kærlighed og respekt om deres heste og muligheden for at udvikle sig sammen. Dette afspejler en horsemanship i vores sport at være stolte af, og som vi er glade for at fortsætte med at støtte."

De danske deltagere i Lövsta Future Challenge i Herning bliver: Karoline Rohmann, Thea Bech og Sophia Ludvigsen.

Konceptet ligner sidste sæson, hvor hvert event har i alt 8 deltagere, og værtslandene Sverige, Danmark og Holland har (mindst) to pladser hver. Alle nationer opfordres til at ansøge om de resterende to pladser. Under hvert stævne afvikles to klasser: FEI U25 Grand Prix efterfulgt af FEI Grand Prix Kür.

Lövsta Future Challenge International Dressage Tour afholdes under:

  • World Cup Herning, Danmark, 18.-22. oktober 2023
  • Jumping Amsterdam, Holland, 25.-28. januar 2024
  • Göteborg Horse Show, Sverige, 21.-25. februar 2024