Choose Language
dk gb

World Cup Herning er en del af OL-forberedelserne

  18. okt. 2019   Mathilde


af Britt Carlsen

Landstræner for det danske dressurlandshold Nathalie zu Sayn-Wittgenstein er i fuld gang med forberedelserne til OL i Tokyo 2020, og World Cup Herning bliver en brik i de forberedelser

cas nat.jpgVed EM i Rotterdam i august sikrede det danske dressurlandshold sig billet til OL i Tokyo næste år. Holdet, som vil bestå af tre ryttere og en reserve, skal sammensættes omhyggeligt, og forberedelserne er i fuld gang. Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein red selv med på landsholdet, da de i 2008 vandt OL-bronze, og der er mulighed for at sammensætte et overordentligt konkurrencedygtigt dansk landshold til næste år. Flere yngre heste er i spil til en af pladserne på holdet, hvor det lige nu ser ud til, at Cathrine Dufour og Daniel Bachmann Andersen er to af de sikre kort på holdet. Netop de to ryttere er til start ved FEI Dressage World Cup Herning disse dage, men også deres landsholdskolleger Anna Kasprzak (OL-finalist i London og Rio) samt Agnete Kirk Thinggaard (OL-deltager i Rio) kommer til start i Jyske Bank Boxen lørdag og søndag, hvor den danske afdeling af den verdensomspændende dressurturnering FEI Dressage World Cup åbner turneringen i den vesteuropæiske liga. Landstræneren har fokus på rytterne i World Cup-klassen, men holder også et vågent øje med de danske ryttere, som deltager i de internationale dressurklasser (Grand Prix), som ikke er en del af World Cup-konkurrencen.

Landstræneren: MCH har fantastiske rammer
I forhold til landsholdets forberedelser til OL bliver FEI Dressage World Cup Herning vigtig, men endnu mere afgørende bliver Dansk Varmblods Hingstekåring med international dressur på allerhøjeste niveau (5-stjernet) i marts 2020 i MCH Messecenter Herning. Det stævne bliver en vigtig brik i sammensætningen af holdet. Og dermed bliver Herning på flere måder en væsentlig del af landsholdets forberedelser til OL.
– At vi har en World Cupkvalifikation på dansk grund er vigtigt for sporten, for dansk dressursport er med helt fremme på verdensplan, så det er naturligt, at vi er en væsentlig del af den serie, indleder landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Berleburg. – Rammerne i Herning er bare fantastiske, og så ligger Herning tæt på lufthavnen i Billund, motorvejen kører lige op til messecenteret, og hestene står i super stalde. Forholdene er bare på plads, fastslår hun. Hun oplever en øget interesse fra de udenlandske ryttere, som har fået øjnene op for de fantastiske rammer, som arrangørerne kan tilbyde ryttere og heste i MCH Messecenter Herning.