Choose Language
dk gb

Urørlige danskere i top 4 på Vilhelmsborg

De danske ryttere beviste endnu en gang, at de er en styrke at regne med i international dressur – anført af Carina Cassøe Krüth kom to af hendes VM-holdkammerater, Nanna Merrald Rasmussen, og Daniel Bachmann Andersen på anden og tredjeplads efterfulgt af hendes træner Andreas Helgstrand.

  23. okt. 2022   Britt


173035_kuo_11_D05_4925.JPG

Med en strålende præstation og en score på 85,925 % vandt Carina Cassøe Krüth og hendes dejlige sorte hoppe Heiline’s Danciera e. Fürstenball FEI Dressage World Cup™ 2022/2023 Western European League på Vilhelmsborg (DEN) i dag.

Med en helt ny freestyle opnåede hun høje karakterer for sværhedsgrad og koreografi – Carina har samarbejdet med Danciera, siden hoppen var 4-år, og de var en del af det guldmedaljevindende hold ved verdensmesterskaberne i Herning i sommer.

Til den festlige præmieoverrækkelse blev Carina Cassøe Krüth ledsaget af to holdkammerater fra VM-Herning; Nanna Merrald Rasmussen og Daniel Bachmann Andersen – begge på nye heste der havde deres VM-debut på Vilhelmsborg.

173035_kuo_11_D05_4984.JPG

Carina Cassøe Krüth og hendes dejlige sorte hoppe Heiline’s Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

 

Nanna Merrald Rasmussen nød at ride den 11-årige avlshingst Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior i küren og hun forudser, at der er meget mere potentiale at hente, når han får mere erfaring på dette niveau. De scorede 82.610%

 

173035_kuo_11_D05_4538.JPG

Nanna Merrald Rasmussen og Blue Hors St. Schufro. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

 

Det samme gælder Daniel Bachmann Andersen og Zippo M.I e. Blue Hors Zack, den 10-årige vallak blev præsenteret i Grand Prix for første gang i marts i år, og Daniel gør et strålende arbejde med den følsomme hest. Daniel red Marshall-Bells VM-kür, men, sagde Daniel, det passer Zippo M.I. bedre. Med en score på 81.330% kom Daniel på tredjepladsen.

173035_kuo_11_D05_4371.JPG

Daniel Bachmann Andersen og Zippo M.IFoto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

 

Andreas Helgstrand (DEN) med den imponerende avlshingst Jovian e. Apache optrådte til et medley af musik af Ed Sheeran, den 8-årige hingst imponerede hjemmepublikummet, og de udstødte et suk af medfølelse, da Andreas og Jovian lavede en fejl i etterne. Med masser af potentiale og karakterer på 9,5 for den frie trav, opnåede de 80,0% på en 4. plads.

Lone Bang Zindorff og Thranegaardens Rostov kom ind på 7. pladsen med 79,165% og Anna Kasprzak/Addict de Massa fik 79,010% til 9. pladsen.

Der var et meget højt niveau i klassen, bemærkede dommer ved C, Susanne Baarup med hele 9 ryttere tæt på eller over 80%

173035_kuo_11_D05_4454.JPG

Andreas Helgstrand og Jovian. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Arrangørerne flyttede det danske World Cup-kvalifikationsstævne fra Herning til Vilhelmsborg, og Jens Trabjerg, CEO Sport siger: ”Jeg er begejstret for niveauet af den sport, der blev vist i Vilhelmsborg ved denne World Cup-kvalifikation. De danske ryttere var meget stærke på hjemmebane, og selvom det ikke er særlig gæstfrit, er det fantastisk at give vores tilskuere en så fantastisk sport.”

 

Casper Cassøe, CEO Operations var glad for at have en World Cup-kvalifikation tilbage på Vilhelmsborg, hvor kvalifikationen blev afviklet i 2020 under pandemien: “Vilhelmsborg har endnu en gang vist sig i stand til at være vært for en større sportsbegivenhed, vores etablerede faciliteter med god infrastruktur og nærheden til Danmarks næststørste by (Aarhus) fungerer godt for både heste, ryttere og tilskuere. “

 

Om FEI World Cup i dressur

Fire ligaer gør denne serie virkelig global og giver atleter fra hele verden mulighed for at kvalificere sig til finalen, som finder sted i Omaha i april 2023.

Konkurrencen på Vilhelmsborg er en af 11 i Western Europe League. Som en af de mest prestigefyldte serier på den internationale dressurkalender er det med stor forventning, at ryttere, tilskuere og FEI ser denne sæsons kvalifikationsstævner udfolde sig og afsløre, for hvem dørene til finalen i Omaha i april åbner sig.

FEI Dressage World Cup Grand Prix Freestyle presented by ECCO (equipe.com)