Choose Language
dk gb

Uafgjort i Stutteri Ask Grand Prix

  24. okt. 2021   Mathilde


Kunddahl G Photography-172.JPGTo glade vindere i Stutteri Ask Grand Prix; Philipp Schulze Topphoff (GER) og Shane Carey (IRL) sammen med repræsentant for Stutteri Ask Grand Prix, Søren Møller Rohde (der selv var kvalificeret til klassen) og organiser Casper Cassø (tv). Foto: Kuddahl Grapic Photography

 

10 ryttere fik adgang til omspringningen i Stutteri Ask Grand Prix, den største springklasse under World Cup Herning stævnet. Iblandt de 10 ryttere var 4 danske, men afgørelsen blev et Irsk/tysk opgør, som endte uafgjort.

Shane Carey og Skorphults Baloutendro standsede tiden på 43,06 sekund, og det så ud til at blive svært at matche. Shane er lynhurtig på en springbane, og den irske rytter sparede tid, hvor det var muligt. Det samme gjorde tyske Philipp Schulze Topphoff, han har haft mega succes ved stævnet, og på Carla strøg han over målstregen i præcist samme tid, som Shane Carey.

Hans landsmand Nisse Lüneburg satte alt ind på, at gå forbi med Look at Me R, tiden var god nok, 42,42 sekunder, men desværre fik den tidligere vinder af Grand Prix’en ved Christmas Show, en bom undervejs.

Bedste danske rytter blev Rikke Vingborg og Rayon de Soleil som var SÅ tæt på sejren, da hun standsede tiden på 44,33 sekunder.

Linnea Ericsson-Carey/Singular Ls La Silla fik 4 fejl i omspringningen, og det samme gjorde Benedikte Rie Truelsen/Cassina Z. Christine Thirup Christensen og Vedic fik 12 fejl.

Stutteri Ask Grand Prix var udskrevet på en sådan måde, at de 25% bedste ryttere fik adgang til den afgørende runde. Det betød, at tre danske ryttere, som var fejlfrie i hovedspringningen var for langsomme, og dermed ikke kom videre da afgørelsen skulle træffes. Det var Jennifer Pedersen/Finlandina, Konstantin Deeken Künnemann/AK’s Crowney og Christian Jansen/Lantini EM.

De to vindere havde meget spas ud af at dele sejren. Shane Carey var særdeles godt tilfreds med den delte ære, han fortæller: ”Da jeg så startlisten til anden runde tænkte jeg, at jeg ikke kunne slå Philipp, så jeg er faktisk imponeret over jeg kunne ride på samme tid”.

Der var også tydelig glæde at spore hos Philipp Schulze Topphoff, som var noget imponeret af at det overhovedet var muligt for de to ryttere, at standse tiden på præcist samme tid. Og så glædede han sig over, at de to kunne dele førstepladsen.

Resultat