Choose Language
dk gb

Stærk, dansk start i Lövsta Future Challenge

U25-Grand Prix klassen i Lövsta Future Challenge International Dressage Tour blev en dansk magtdemonstration kun toppet af en hollandsk rytter

  21. okt. 2023   Britt


Lövsta dag 1.jpg

Vinder af  Lövsta Future Challenge International Dressage Tour blev Marten Luiten fra Holland på Fynona, ved siden af ham står Tinne Vilhelmson Silfvén og Helene Buen Ørnsø som repræsentant for arrangørerne og Ole Lindgreen, Dressurens Venner samt overdommer Lone Dichmann. Foto: World Cup Herning

 

Ni U25-dressurryttere åbnede dressurkonkurrencerne i Jyske Bank Boxen her til morgen. Lövsta Future Challenge International Dressage DCIU25 GP presented by Dressurens Venner havde ryttere til start fra Holland, Sverige, Tyskland og Danmark. Det blev hollandske Marten Luiten og Fynona, som sejrede i klassen med 72,521%, men konkurrencen var uhyre tæt og på de næste fire pladser fulgte samtlige danske ryttere i klassen. Det var samme Marten Luiten, som var den mest succesrige rytter i Touren sidste år.

"Lövsta Future Challenge International Dressage Tour har været en fantastisk oplevelse. Vi har fået erfaringer fra konkurrencer på internationalt topniveau, og det har også været så inspirerende at være til de samme stævner som de største ryttere! Det har givet mig meget af motivation og har bidraget meget til de succeser, vi har haft i år," fortæller Marten Luiten.

R62_8922.JPG

Thea Bech og Dionisis. Foto: Ridehesten.com

 

Thea Bech og Dionisos blev bedste dansker på andenpladsen med 71,667% Hun er meget begejstret for denne gennemgående cup for U25-ryttere, som hun også deltog i sidste sæson: "Det er bare så fedt at komme ind i en ring, hvor man rider til World Cup og få noget mere erfaring", indleder Thea, og hun peger på 15-årige Dionisos og siger: "Han elsker det, jo større det bliver og jo bedre der er, og jo mere de klapper, jo gladere bliver han. Det er bare en super erfaring for de her heste, og når vi er færdige (med at ride) kan vi gå op og sætte os og se World Cup og få noget inspiration, det er bare så fedt."

"Jeg tror Lövsta- stævnerne var de bedste stævner jeg red sidste år, så det vil jeg rigtig gerne igen i år", fortæller Thea, som bor i Holland, og derfor håber på start ved World Cup stævnet i Amsterdam.

Resultatet af Lövsta Future Challenge International Dressage DCIU25 GP presented by Dressurens Venner

1                         Marten Luiten/Fynona 72.521

2                         Thea Bech/Dionisos 71.667

3                         Sophia Ludvigsen/Blue Hors Quintana 71.068

4                         Karoline RohmannAagaardens/Lianne 68.162

4                         Sara Aagaard Hyrm/Atterupgaards Cooper 68.162

 

R62_8868.JPG

Sophia Ludvigsen og Blue Hors Quintana. Foto: World Cup Herning

 

Om Lövsta Future Challenge International Dressage Tour 

Forud for indendørssæsonen 2022/2023 blev Lövsta Future Challenge International Dressage Tour lanceret, et unikt samarbejde mellem Lövsta Future Challenge og FEI Dressage World Cup™-arrangørerne Gothenburg Horse Show, Jumping Amsterdam og World Cup Herning. Touren, der er rettet mod U25 dressurryttere, skaber muligheder for unge ryttere til at konkurrere i internationale arenaer, hvor FEI Dressage World Cup™ events også afholdes. Det er nu bekræftet, at der vil være en forlængelse for sæsonen 2023/2024.

Konceptet ligner sidste sæson, hvor hvert event har i alt 8 deltagere, og værtslandene Sverige, Danmark og Holland har (mindst) to pladser hver. Alle nationer opfordres til at ansøge om de resterende to pladser. Under hvert stævne afvikles to klasser: FEI U25 Grand Prix efterfulgt af FEI Grand Prix Kür.

Lövsta Future Challenge International Dressage Tour afholdes under:

  • World Cup Herning, Danmark, 18.-22. oktober 2023
  • Jumping Amsterdam, Holland, 25.-28. januar 2024
  • Göteborg Horse Show, Sverige, 21.-25. februar 2024

Start- og resultater