Choose Language
dk gb

Ni nationer til start i springning

  12. okt. 2021   Mathilde


DSC_1508-Edit.jpgDer afvikles springklasser i Jyske Bank Boxen og i Blue Hors Arena M. Foto: World Cup Herning

 

De internationale springklasser, som afvikles sideløbende med World Cup-dressurstævnet, fordeler sig med ryttere i den 1- og 2-stjernede tour. I den 2-stjernede tour er der ryttere til start fra 9 nationer.

Fra Danmark er næsten hele den hjemlige elite til start, bortset fra dem, der rider stævne i Spanien, Portugal og Italien.

Fra det succesfulde EM-hold kommer Konstantin Deeken Künnemann til start. Og der er også gensyn med OL-rytter Thomas Velin. Tina Lund har meldt sin ankomst til stævnet, og fra EM-holdet i Rotterdam kommer både Kim Kristensen, Thomas Sandgaard og Søren Møller Rhode til start.

Fra Tyskland kan man glæde sig til at gense Thomas Brandt, Nisse Lüneburg og Andreas Ripke blandt de i alt 11 tyske ryttere, som er tilmeldt de 2-stjernede konkurrencer i Herning.

Fra Italien kommer toprytteren Roberto Cristofoletti, og en enkelt japansk rytter, Reiko Takeda er også at finde på startlisten. Hollænderne kommer med fem ryttere, og Norge har meldt 17 ryttere til stævnet, anført af landsholdsrytter Stein Endresen, der har den danske varmblodshingst Casall Sem med til start.

Sverige er vanen tro repræsenteret med mange ryttere, 21 er anmeldt – anført af OL-rytter Rolf-Göran Bengtsson.

 

De springer over alt

Springkonkurrencerne begynder onsdag middag, og så er der springkonkurrencer hver dag fordelt mellem Jyske Bank Boxen og Blue Hors Arena M.

Har man købt billet til messen i hal M, kan man se en del af springkonkurrencerne, og billetter købt til Jyske Bank Boxen giver også adgang til messen og de klasser, som afvikles inde i Blue Hors Arena M.

Onsdag og søndag er der gratis adgang. I praksis betyder det, at man søndag kan komme ind i Boxen og se afgørelsen på springkonkurrencerne i Stutteri Ask Grand Prix samt i ponyklasserne Kingsland Grand Prix og FEI Ponies Jumping Trophy, mens der inde i Blue Hors Arena M er Almased dressur fra morgenstunden til middag, hvor ponyrytterne tager over for at afgøre finalen i Mustang Cup.

Se programmet HER