Choose Language
dk gb

Nanna og Zack danser sammen for sidste gang i Herning

Nanna Skodborg Merrald har besluttet, at Blue Hors Zack er hendes partner ved World Cup i Herning, og det bliver samtidig den populære stempelhingsts sidste stævne i en glorværdig karriere

  16. okt. 2023   Britt


BC_03_DSC6532 (1).jpg

Nanna og Blue Hors Zack ved World Cup i Herning i 2021. Foto: WorldCupHerning

 

Nanna Skodborg Merrald har truffet sit valg af World Cup-partner i Herning, og valget er faldet på den nu 19-årige avlshingst og VM-holdguldvinder Blue Hors Zack e. Rosseau/Jazz.

– Vi er ved at gøre klar til Zacks sidste ridestævne, som bliver World Cuppen i Herning om fem dage. Det er lidt vemodigt, men også ret sejt at gå sit sidste store ridestævne i en alder af 19 år,  fortæller Nanna Skodborg Merrald i en video, som kan ses HER

Det bliver med garanti et bevæget farvel fra sporten til Blue Hors Zack, der har en glorværdig karriere i avlsboksen, som far til adskillige top-konkurrenceheste og avlshingste, har han sat sit umiskendelige præg på avlen og sporten de senere år. Med berømte sønner som Sezuan, Zonik, Vincent Maranello, Blue Hors Zatchmo og Zoom sætter han sit præg over flere generationer.

Det var Esben Møller fra Blue Hors, som købte Zack på auktion i KWPN, da hingsten blot var 3 år. Han blev spået en stor karriere i sporten, men der indløb vanskeligheder undervejs. Et uheld i stalden kostede ham en øjenskade, som gjorde han blid på det ene øje. Skiftende ryttere forsøgte, med mere eller mindre held, at finde ”nøglen” til Zack. Det blev Daniel Bachmann Andersen, som løftede hingsten op i Grand Prix, og deres første internationale Grand Prix-sæson kom i 2017 – dengang var hingsten 13 år. Og allerede i parrets første Grand Prix-sæson kom de første internationale sejre.

De blev nr. 17 i Grand Prix Special ved WEG i Tryon i 2018, i World Cup finalen året efter sluttede de på 4. pladsen. Samme år blev de nr. 7 i kür ved EM i Rotterdam.

 

BC_03_DSC6515.jpg

 

Nanna tager over i 2021

I 2021 startede Nanna Skodborg Merrald første gang på Blue Hors Zack, og deres debut kom i franske Le Mans med sejr i både Grand Prix og Grand Prix Special. Det var med til at bringe dem ind på landsholdet ved OL i Tokyo i 2021, hvor det blev til en individuel 11.plads i kür – og en 4. plads med holdet.

På hjemmebanen ved VM i Herning i 2022 var Nanna og Zack på det guldvindende hold, som desuden bestod af Carina Cassøe Krüth, Cathrine Laudrup-Dufour og Daniel Bachmann-Andersen.

I år har Nanna redet ham to gange i World Cup kvalifikationer: i januar i Amsterdam og i februar i Göteborg, hvor det blev til 3. pladser begge gange – i Amsterdam med en score på 85,22%

Zack er fortsat fit og i fin form, og derfor blev det besluttet, at det var ham, som skulle være Nannas partner på hjemmebanen i Herning. Så hvis man vil være med til at tage afsked fra sporten med en hingst, som har haft enorm betydning for sporten (og fortsat har det for avlen) så skal man tage til Herning i den kommende weekend.

- Vi syntes Zack skal have lov til at afslutte sin sportslige karriere på den danske scene foran forhåbentlig rigtig mange danske publikummer, der har lyst til at komme og klappe af Zack – og mig, fortæller Nanna.

Der er fortsat billetter at få til weekendens FEI Dressage World Cup i Jyske Bank Boxen. Billetbestillingen finder du HER