Choose Language
dk gb

H.K.H. prinsesse Benedikte gæster World Cup

Siden 2017 har Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte påtaget sig opgaven som protektor for World Cup Herning, og prinsessen er ankommet for at følge weekendens konkurrencer

  20. okt. 2023   Britt


WC HKH PB.jpg

Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

 

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte lægge et stort engagement i at følge ridesporten. Hun er protektor for Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund, Hestens Værn og World Breeding Federation for Sporthorses. Og siden 2017, hvor World Cup-stævnet for første gang blev afviklet i MCH Messecenter Herning, har hun også fungeret som protektor for World Cup-Stævnet.

Prinsessen er også formand for Dressurens Venner, der siden 2009 har uddelt Lis Hartels Mindepris i samarbejde med familien Hartel-Siesbye. Mindeprisen uddeles en gang årligt, og søndag eftermiddag i pausen i FEI Dressage World Cup Freestyle presented by ECCO uddeles mindeprisen til dette års prismodtager. Vedkommende bliver først afsløret i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Hun blev budt velkommen til Jyske Bank Boxen af Chefkoordinator for World Cup Herning, Christian Holm, som er eskadronchef i Gardehusarregimentets Hesteskadron. Han blev på Hendes Majestæt Dronning Margrethes fødselsdag (sidste år) udnævnt til Ridder af Dannebrogsordenen.

Blomsterpige var 10-årige Alma Christensen, som er rytter, og med sin far Morten Christensen på job i Herning, Morten Christensen fungerer også som chefkoordinator under stævnet.