Choose Language
dk gb

Verdensklasse dressurturnering

  11. sep. 2019   Mathilde


FEI Dressage World Cup er en turnering for verdens bedste dressurryttere. Turneringen har fire ligaer fordelt rundt i verden hvor at Herning, Danmark ligger i den vesteuropæiske liga. Til stævnerne der er i de enkelte ligaer samler ekvipagerne point for at kvalificere sig til finalen, FEI Dressage World Cup finalen ligger i april 2020 i Las Vegas, Amerika.   


Det bliver i år tredje år at Jyske Bank Boxen i Herning bliver centrum for begyndelsen på årets FEI Dressage World Cup turnering. Det er 13 år i træk at Danmark er vært for turneringens første stævne. 


I 2017 vandt Danmarks dressurdronning Cathrine Dufour, med hendes mangeårige partner in crime Atterupgaards Cassidy, både Grand Prix og Grand Prix Freestyle i Herning. 


I 2018 var der stor spænding og hård kamp om at vinde kvalifikationen i Herning. En af Tysklands stærkeste atleter Helen Langehanenberg havde taget turen til Herning, hun var klar på at udfordre den stærke danske ekvipager med Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack. I Grand Prix trak tyskeren det længste strå og vandt. Men i Grand Prix Freestyle kunne hun alligevel ikke følge med Daniel og Blue Hors Zack der betog publikum og dansede sig til sejren. 

 

DanielBachmann_BlueHorsZack_Everhorse.jpg