Choose Language
dk gb

FEI World Cup dressur på højeste niveau

  6. okt. 2020   Mathilde


En weekend med dressur i fokus
 

Når FEI World Cup Dressage turneringen skydes igang på Vilhelmsborg d. 17 - 18 oktober bliver det med nogle af verdens bedste ryttere til start. 

13d19966-1026-41d0-b76f-439e7708f951.jpg

Til start kommer, tre af Tyskland største stjerner. Den ukronede dressur dronning Isabell Werth kommer på Emilio e. Ehrenpreis, hvis hun vinder World Cup finale i denne sæson er det fjerde gang i træk. Den nykårede tyske mester Jessica Von Bredow Werndl på sit stjerneskud Zaire-E e. Son De Niro og vores trofaste Helen Langehanenberg med Damsey e. Dressage Royal. 
Fra Sverige dukker de også op i stærkeste opstilling, Patrik Kittel på hans fantastiske Delaunay e. Dr. Doolittle, Therese Nielshagen og Dante Weltino e. Danone der er et fast makkerpar som altid er klar til at give den fuld gas på banen og sidst med ikke mindst det spændende makkerpar Antonia Ramel på Brother de Jeu e. Voice. De var alle tre med på det svenske hold der vandt bronze til europamesterskaberne i 2019. 

Men vi vil jo rigtig gerne vide hvem der kommer fra Danmark. 

Danmark stiller i stærk opstilling med interessante nye kombinationer. Den danske gruppe anføres af Cathrine Dufour og Bohemian e. Bordeaux, der vandt World Cup-kvalifikationen i Herning sidste år kan hun gøre det igen?

Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein har desuden udpeget følgende ryttere til deltagelse i FEI World Cup™:
Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera e. Fürstenball vandt sølv ved det danske mesterskab i år efter Cathrine Dufour. Carina debuterede den nu 9-årige hoppe i Grand Prix sidste efterår, og de er et stærkt kort til en podieplads.
Lone Bang Larsen og Bakkely’s Onandt e. Onassis har netop vist stor styrke ved CDI-stævnet i Hagen i slutningen af september, hvor det blev til sejr i Grand Prix Kür. Helene Melsen og Aston Martin e. Monteverdi har flere gange været med på det danske nations cup-hold. Charlotte Heering har flere internationale placeringer med Bufanco e. Negro. Efter en skadespause (øjenoperation) kom de meget stærkt tilbage i toppen af den danske elite, da de sluttede på 4. pladsen ved DM hos Equitour Denmark i starten af september.
Andreas Helgstrand er ny i den danske A-trup. Siden EM i Herning i 2013 har han ikke været landsholdsaktuel, men har fokuseret på at opbygge virksomheden Helgstrand Dressage. I den mellemliggende periode har han haft stor succes ved UVM i dressur, og det er da også en tredobbelt UVM-vinder, han kommer til start med på Vilhelmsborg. Fiontini e. Fassbinder vandt UVM som 5-, 6- og 7-års under OL-rytter Severo Jurado Lopez, men i foråret overtog Andreas Helgstrand hoppen. Han har kun haft få Grand Prix-starter på den talentfulde 10-årige hoppe, men deres samarbejde udløste en bronzemedalje ved det danske mesterskab i starten af september. 

Der er virkelig lagt op til en helt fantastisk start på FEI World Cup Dressage sæsonen!