Choose Language
dk gb

FEI Jumping Ponies’ Trophy – ponyer i topsport

FEI, det international rideforbund, har fokus på ungdomssporten. Og i den satsning, har man valgt at lave en turnering for ponyspringryttere; FEI Jumping Ponies’ Trophy.

  18. okt. 2023   Britt


Pony trophy logo.jpg

FEI Jumping Ponies’ Trophy skal være med til at løfte ungdomssporten. Det er en serie af stævner, med en finale, hvor ponyspringningen afvikles på absolut højeste niveau, for at skærpe interessen for ungdomssporten hos publikum og medier.

Siden starten på serien i 2017 har en kvalifikation i serien været afholdt i Herning.

Ved at lade de unge ponyryttere konkurrere på samme stævnepladser som verdens bedste ryttere, opnår de noget erfaring, som er værdifuldt for deres videre karriere i springsporten.

 

24 ponyryttere til start i Herning

FEI Jumping Ponies’ Trophy presented by Agria afvikles over tre dage torsdag, fredag og lørdag, hvor det hele afgøres inde i Jyske Bank Boxen lørdag aften lige inden Stutteri Ask Grand Prix.

24 ponyryttere fra 9 nationer er tilmeldt. Vi får 5 danske ryttere til start: Palma Sophie Gry Jansson-Christensen, Amalie Sophia Laursen, Emily Filippa Windtberg, Olivia Dresler og Laura Sargent. Hertil kommer ryttere fra Belgien, Storbritannien, Tyskland, Irland, Holland, Norge, Finland og Sverige.

FEI Jumping Ponies’ Trophy afvikles på samme vis som World Cup-serien, med kvalifikationsstævner til finalen. Første stævne er i Herning, derefter følger Lyon i Frankrig og Stuttgart i Tyskland i november, Salzburg i Østrig afvikler den sidste kvalifikation i december, og der er finale i i Mechelen som afvikles fra den 26. til 30. december.

mag_02.jpg

Magdalene Rose Mikkelsen og Attyrory Rebel sejrede i FEI Jumping Ponies’ Trophy. Foto: AAFoto/Per Torp

 

Dansk sejr i FEI Jumping Ponies’ Trophy

Ponyrytterne sprang stort, og red lynhurtigt da afgørelsen faldt i FEI Jumping Ponies’ Trophy inde i Jyske Bank Boxen tilbage i 2021, hvor Danmark sidst var vært for en afdeling af den populære serie.

10 ryttere af klassens 25 startende red fejlfrit i hovedspringningen, og der var ponyryttere fra Holland, Belgien, Norge, Sverige, Tyskland og Danmark i omspringningen.

Danmarks Magdalene Rose Mikkelsen, 15 år og Attyrory Rebel  kom på banen som omspringningens 3. rytter og med et fejlfrit ridt i 30,57 sekunder satte hun konkurrenterne under pres. Det lykkedes ikke for nogle af de eller meget stærkt ridende ryttere at trumfe Magdalene Rose Mikkelsens tid, og dermed blev sejren dansk sidste gang vi afviklede Ponies Trophy i Herning.