Choose Language
dk gb

Fantastiske ponyryttere i FEI Jumping Ponies Trophy 

World Cup Herning danner rammen om en afdeling af FEI Jumping Ponies Trophy, og i dag red irske Zoe Keys sig til sejr i den 125 cm høje konkurrence. 

  20. okt. 2023   Britt


pony_04.jpeg
Zoe Keys og Victory Day. Foto: AA Foto v. Per Torp

 

FEI Jumping Ponies Trophy er en ponyturnering på allerhøjeste internationale niveau, hvor ponyrytterne har mulighed for at ride ved udvalgte internationale stævner, heriblandt World Cup Herning. 

I går red ponyrytterne en opvarmningsklasse, mens de i dag for alvor var i konkurrence inden de i morgen skal mødes i den 130 cm høje Grand Prix. I dag var banen 125 cm og her lykkedes det otte ud af de 23 ekvipager til start at ride fejlfrit. 

Det blev irsk dominans, da fire ud af de fem ekvipager i toppen af placeringsrækkefølgen netop kom fra Irland. En enkelt dansker blandede sig i toppen, og dermed kunne hjemmebanepublikum glæde sig over, at en dansk rytter var med til præmieoverrækkelsen. 

Sejren gik til irske Zoe Keys med Victory Day, som leverede en suveræn hurtig runde. Den irske rytter havde stor opbakning fra familie og træner, og blev i dag hyldet til tonerne fra den irske nationalmelodi. 

Andenpladsen gik til irske Senan Reape med Catness 8, mens danske Palma Sophie Gry Jansson-Christensen med Bodyssee des Avelines tog tredjepladsen. Fjerdepladsen gik til irske Paddy Reape med Fernando, mens irske Zara Jane Kelly med Romabout tog femtepladsen. Irland er stærkt repræsenteret i denne afdeling af FEI Jumping Ponies Trophy, hvor de står fra hele seks ud af de 23 ekvipager til start.

Resultater fra stævnet.