Choose Language
dk gb

Agnete og Daniel rider World Cup i Herning

  21. sep. 2018   admin


To af Danmarks allerbedste ryttere melder klar til at ride FEI World Cup kvalifikation ved årets helt store danske ridesportsevent - World Cup Herning i uge 42. Agnete Kirk Thinggard og Atterupgaards Orthilia samt Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zepter er nemlig de første danske ekvipager, der er udtaget til at repræsentere Danmark, når årets første World Cup kvalifikation afvikles i Jyske Bank Boxen i det midtjyske den 17. – 21. oktober.

Agnete Kirk Thinggard og Atterupgaards Orthilia Frikøbt af Agnete.jpgAgnete Kirk Thinggaard og Atterupgaards Orthilia ved WC i Herning (foto: Ridehesten)

I topform til Herning
Det bliver et glædeligt gensyn med olympisk rytter Agnete Kirk Thinggaard og hendes fantastiske hoppe Atterupgaards Orthilia ved World Cup kvalifikationen i oktober. Orthilia, der har vundet OL-sølv til England med sin tidligere rytter Fiona Bigwood, har holdt i pause fra konkurrencer i sommerhalvåret, men med Agnete i sadlen blev det til en flot 2. plads i Grand Prix i starten af september ved landsstævnet i Sportsrideklubben Vallensbæk.

”Jeg har brugt hele foråret og sommeren på at få bygget Orthilia op muskelmæssigt og få styr på en masse tekniske detaljer i ridningen af hende. Det har været en god proces, og nu er vi endelig klar til at tage ordentligt hul på stævnerne igen. Vi har startet i Vallensbæk og skal i næste uge ride i Solrød, og så regner jeg med, at vi er i topform til Herning. Jeg tager et stævne ad gangen, stille og roligt, og vil ikke kræve 100% af Orthilia endnu, men fokusere på at få en god tur og finpudse de forskellige øvelser i Grand Prix og så få testet min nye kür. Jeg glæder mig specielt til at ride i Herning, fordi det altid er et super velorganiseret stævne, i flotte rammer og altid med et veloplagt publikum. Det er en stor oplevelse hver gang, og det er jeg sikker på, at det også vil være denne gang,” siger Agnete Kirk Thinggaard.

En stjerne på vej
Daniel Bachmann Andersen er nærmest lige landet efter VM i dressur i Tryon i USA. Der var han til start på avlsmatadoren Blue Hors Zack, og parret opnåede en individuel 10. plads i Grand Prix blandt verdens bedste ekvipager. Det er dog ikke Zack, Daniel har med til Herning, men derimod Zacks meget talentfulde søn Blue Hors Zepter. Den store røde vallak har det seneste år imponeret både dommere og publikum med sit store potentiale ikke mindst i Nations Cup ved Equitour Aalborg, hvor parret vandt både Grand Prix og Grand Prix Special. Der er helt sikkert mange dressurentusiaster, der glæder sig til at se, hvordan den kraftfulde vallak har udviklet sig i løbet af sommeren.

20171021 fei 1018.JPGWorld Cup i Boxen (Foto: Lars Møller)

12. World Cup i Danmark
Det er 12. gang, at World Cup-sæsonen skydes i gang i Danmark, og anden gang, at vi skal opleve det i Herning. Omdrejningspunktet for det store World Cup-stævne i Jyske Bank Boxen d. 17.-21. oktober er selvfølgelig 1. kvalifikation i FEI World Cup i dressur, hvor nogle af verdens bedste dressurryttere rider om vigtige point. Derudover byder det store stævne også på topsport i internationale dressur- og springklasser, Almased Dressage Amateurs, finale i Nord-Vest Box Stil Cup, et show i særklasse og en stor messe for de købelystne. Flere danske topryttere er i gang med at forberede sig på at give publikum en på opleveren i Herning, og hjemmesiden finder du masser af nyttig info om program, billetter, camping og VIP. World Cup-eventen i Herning arrangeres af Dansk VarmblodDansk Ride Forbund og Equitour Aalborg i samarbejde med Sport Event DenmarkHerning Kommune og MCH Messecenter Herning.